Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кукурея се смее последен: Испания триумфира, опровергавайки Гари Невил (СНИМКА)

15 юли 2024, 15:48 часа • 1106 прочитания

Испанският бек Марк Кукурея се смя последен, след като английската легенда Гари Невил постави под въпрос дали Испания може да спечели Евро 2024 с него на терена. Невил се съмняваше, че Кукурея има всичко необходимо, за да бъде част от отбора, спечелил Европейското първенство, но испанецът доказа, че греши.

Кукурея отговори гръмко на критиките на Невил

Невил направи този коментар по-рано по време на турнира, докато работеше като водещ за ITV, когато предположи, че Кукурея е една от причините, поради които смята, че Испания не може да спечели Еврото. Оказа се, че това не е вярно: Кукурея беше първият избор на Испания за ляв бек на турнира, въпреки че изживя труден сезон в Челси, и беше един от най-добрите играчи на испанския отбор, като дори асистира за победния гол на Микел Оярсабал срещу Англия на финала.

След това Кукурела публикува цитата на Невил в Инстаграм заедно с надпис: "Изминахме целия път, Гари. Благодаря ти за подкрепата".

Кукурея беше една от най-ярките светлини в кампанията на Испания и отдаде изявите си на усърдната си работна етика по време на неуспешния си период в клубния отбор на Челси. Отбор, който постигна 7 победи в 7 мача, играейки предимно атакуващо на турнир, в който повечето от големите фаворити напуснаха под критиките за неубедителни представяния.

"Ла Фурия" разполагаше с перфектния лидер в лицето на треньора Луис де ла Фуенте - човекът, който след назначаването си миналата година беше осмиван в социалните мрежи като "Луис де ла Кой?", тъй като беше малко известен, след като повече от десетилетие се трудеше на ниво академия на страната.

Въпреки подигравките и критиките на анализаторите, Испания показа най-добрата си игра от години, за да вдигне европейската титла, като най-заслужилия отбор.

ОЩЕ: Саутгейт за Испания: Те бяха най-добрите и си заслужиха трофея

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес