Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краят на една ера: Томас Мюлер казва "сбогом" на националния отбор (ВИДЕО)

15 юли 2024, 14:22 часа • 540 прочитания

Томас Мюлер потвърди, че се оттегля от задълженията си към националния отбор на Германия след края на Евро 2024. Мюлер се появи за 131-ви път в игра за страната си при загубата от Испания на четвъртфинала. В понеделник сутринта 34-годишният германец публикува емоционално прощално видео, в което потвърди, че е прекратява международната си кариера.

"Всичко започна на този терен, когато бях дете. Така се роди моята любов към играта. След повече от 14 години и 131 международни мача реших да прекратя кариерата си в националния отбор на Германия. С това видео бих искал да благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха в тима на Германия. Имахме много геройски победи, както и тежки поражения, хубави моменти и разочарования", каза Мюлер.

"Играл съм срещу най-добрите футболисти в света, имал съм фантастични съотборници. Имали сме незабравими моменти, станахме световни шампиони в Бразилия. Празнували сме заедно, страдали сме също заедно. Благодарен съм на феновете на националния отбор, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря за подкрепата през всички тези години. Сега ще стискам палци на отбора и ще бъда на трибуните като фен за Световното първенство през 2026!", завърши легендарният №13.

След 14 години: Томас Мюлер се сбогува с националния отбор на Германия

Мюлер заема трето място в класацията на Германия за най-много участия за всички времена, като отстъпва само на Лотар Матеус (150) и Мирослав Клозе (137), а освен това вкара 10 гола на световните първенства - турнир, който спечели през 2014 г.

Томас Мюлер

Наставникът на Бундестима Юлиан Нагелсман не пропусна да отдаде благодарностите си към Мюлер и да изкаже удовлетворението си от работата с него: "Благодарен съм, че успях да придружа Томас през част от кариерата му - с националния отбор и в Байерн. За мен беше удоволствие да работя с него."

"Колкото и да съжалявам, че той вече няма да е с нас, имам голяма надежда, че Томас ще продължи да оформя германския футбол - като играч на Байерн и в други роли в бъдеще. Той ще ни липсва много в националния отбор", завърши наставникът на Бундестима.

Германия изпраща цяло едно поколение в средата на терена, след като се сбогува и с полузащитника Тони Кроос, който се оттегли напълно от футбола след отпадането от Евро 2024.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес