Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клуб от Висшата лига предложил 200 млн. евро за Мбапе през 2022 г., но от ПСЖ поискали повече

11 септември 2024, 14:51 часа • 492 прочитания

Преди два месеца Килиан Мбапе най-накрая осъществи мечтания си трансфер в Реал Мадрид в грандиозна сделка на стойност от приблизително 20 млн. годишно. Но според френското издание "L'Equipe" в един момент френският нападател е бил близо до това да се присъедини към Ливърпул. Съобщава се, че още през 2022 г. той е постигнал устно споразумение с клуба от Висшата лига, след като мърсисайдци са предложили 200 млн. евро за услугите му.

Ливърпул се размина с трансфер на Мбапе 

Наскоро Мбапе призна, че не е бил в лесна ситуация по време на престоя му в ПСЖ, където постоянно се спекулираше около бъдещето му в клуба. Разбра се, че екипът на Мбапе е поискал от ръководството да му позволи да напусне преди началото на сезон 2022-23 г., когато парижките гиганти са получили две оферти. Едната е била от Реал Мадрид, а другата - от Ливърпул. Но от ПСЖ поискали от английския клуб да удвои офертата си, и "червените" разбираемо се отказали от надпреварата за Мбапе, въпреки устното споразумение между двете страни.

Интересът на Ливърпул към Мбапе не приключи, когато той обвърза бъдещето си с ПСЖ с нов договор през през 2022 г. По-рано тази година гигантите от Висшата лига бяха посочени като най-достоверния и опасен кандидат, който търси подписа му, въпреки продължаващия интерес от страна на Реал Мадрид, който в крайна сметка подписа с французина. Слуховете за Ливърпул са стара новина за Мбапе, който се хвърли в живота на "Бернабеу" с 2 гола в първите си четири мача в първенството за "лос бланкос"

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес