Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кьорфишек или сериозен скандал: Сърбия заплаши с напускане на Евро 2024

20 юни 2024, 16:42 часа

Западната ни съседка Сърбия е напът да сътвори голям скандал на Европейското по футбол в Германия. "Белите орли" заплашиха с напускане на Евро 2024 заради антисръбски възгласи от фенове по време на двубоя между Хърватия и Албания.

Реклама

Сърбия иска да напусне Евро 2024 заради фенски възгласи

Генералният секретар на Футболната асоциация на Сърбия Йован Шурбатович заяви пред местни медии, че настоява УЕФА да се намеси и да санкционира федерациите на двете държави: "Ако УЕФА не реагира, ще сме принудени да напуснем турнира. Не искаме да участваме в това, ако не се вземат мерки. Случилото се е скандално и обидно. Единствено искаме институциите да вземат някакви мерки и да накажат двете федерации заради тази проява", заяви той, цитиран от "Ройтерс".

ОЩЕ: Отборите, които НЕ биха България, плашат на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Хърватия фенове

Блъф или сериозни намерения?

Самите сръбски фенове са обект на разследване заради расистки обиди, отправени към футболистите на Англия по време на срещата между двата отбора, която беше спечелена минимално от "трите лъва". Не е тайна, че Хърватия и Сърбия не са най-обичащите се държави в исторически план, което е в основата на казуса. Дали обаче "белите орли" не блъфират, ще разберем в следващите дни.

ОЩЕ: "Скъпи сърби, и ние не харесваме Пикси": Четвърти неадекватен треньор на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес