Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Килиан се забавлява, ПСЖ спокоен на върха остава (ВИДЕО)

14 януари 2024, 23:48 часа • 3317 прочитания

ПСЖ постигна убедителна победа с 2:0 при визитата си на Ланс в двубой от 18-ия кръг на Лига 1. Суперзвездата на световния футбол Килиан Мбапе отново бе над всички. Нападателят асистира на Брадли Баркола в 30-ата минута, а в края на сблъсъка сам се разписа. В началото на срещата Пшемислав Франковски пропусна дузпа за домакините, които останаха с 10 души на терена в добавеното време на първата част заради директен червен картон на Жонатан Гради.

Ланс пропусна дузпа, Баркола откри за ПСЖ

Гостите от столицата стартираха кошмарно мача. В седмата минута Данило Перейра извърши нарушение в наказателното поле, а главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Франковски, чийто удар бе спасен от Джанлуиджи Донарума. В 30-ата минута Килиан Мбапе асистира на 21-годишния Баркола за 0:1.

ОЩЕ: Край на многогодишната сага: Килиан Мбапе казал "да" на Реал Мадрид?

Дните до Евро

Ланс остана с човек по-малко

В третата минута от добавеното време на първата част Жонатан Гради получи директен червен картон и бе изгонен след намесата на ВАР, тъй като според реферите е спрял чиста голова възможност. Въпреки че останаха с 10 души на терена, домакините търсеха изравняване. Единственото добрите намеси на Донарума ги лишиха от това. 

ПСЖ е спокоен на върха

В 89-ата минута скорострелна контраатака на парижани бе завършена от Килиан Мбапе, а асистенция записа Осман Дембеле. Така ПСЖ остава необезпокояван на върха с 43 точки - 8 пред втория Ница. Ланс от своя страна заема осмата позиция с 26 пункта.

НАСКОРО: Мбапе заби хеттрик, ПСЖ прекърши аматьори с внушителен резултат (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес