Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кебапът" победи "шницела", следва битката на лалетата (ВИДЕО)

06 юли 2024, 18:20 часа • 1547 прочитания

Спортните журналисти на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров коментираха победа на Турция над Австрия на осминафиналите от Европейското първенство по футбол в Германия. Успехът прати южните ни съседи на четвъртфинален дуел с Нидерландия. Така се оформи битката на лалетата.

"Не Турция, а Фенербахче победи Австрия!"

"Знаете ли на кой отбор е тази емблема?", пита Юмеров, показвайки фланелка на Фенербахче. "Абсолютно не съм съгласен, че съм пристрастен", отсече той. И продължи: "Кой направи уникално спасяване в последната секунда? Мерт Гюнок, който е минал през школата на Фенербахче? Кой вкара 2 гола? Мерих Демирал - минал през школата на Фенербахче."

ОЩЕ: "Несправедливо, но ще ни мотивира!": Монтела за наказанието на Демирал (ВИДЕО)

Пас към миналото

Една от романтичните вечери на футбола

"Две центрирания на Арда Гюлер при головете на Турция - също продукт на школата на Фенербахче. Още на 10-годишна възраст и тримата минават през школата на "жълтите канарчета". Иначе това бе една от романтичните вечери на футбола, в която хъсът, желанието, публиката, емоцията победиха по-добре тактически подготвения отбор на Австрия. И една кулинарна метафора: кебапът победи шницела", добави още Джем Юмеров.

Битката на лалетата

На четвъртфиналите Турция се изправя срещу Нидерландия в битката на лалетата. Цветето е символ за нидерландците, но в Истанбул ежегодно се провежда фестивал на лалето. Победителят в сблъсъка ще премери сили срещу някой измежду Англия и Швейцария.

ОЩЕ: "Вълчият поздрав" остави Турция без Демирал в 1/4-финала с Нидерландия на Евро 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес