Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казваш на Меси да се извини за расистки обиди - уволнен си! (ВИДЕО)

18 юли 2024, 14:37 часа • 2143 прочитания

Аржентинският заместник-министър на спорта Хулио Гаро заяви, че капитанът на "албиселесте" Лионел Меси и президентът на аржентинската футболна федерация Клаудио Тапия трябва да се извинят за расистките скандирания от страна на националите по адрес на френските футболисти. Часове по-късно президентът на страната Хавиер Милей уволни Гаро.

Уволниха зам.-министър в Аржентина заради призив към Меси

"Президентът заявява, че никое правителство не може да казва на Аржентина, световен шампион и двукратен носител на Копа Америка, какво да казва, какво да мисли или какво да прави, точно както и на всеки друг гражданин. Поради тази причина Хулио Гаро вече не е заместник-министър на спорта", съобщиха от пресслужбата на държавния глава в социалните мрежи.

ОЩЕ: Грозна гледка: Колумбийци съсипаха глезена на Лео Меси (ВИДЕО)

По-рано в интервю за радио "UrbanaPlay" Гаро каза, че смята, че "капитанът на националния отбор трябва да се извини в този случай, както и президентът на Аржентинската футболна асоциация" по повод назрелия расистки скандал след еуфорията на Аржентина от спечелената Копа Америка (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес