Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кампанията „Това е наказание“ предупреждава за секс със 17 годишни

17 април 2014, 14:30 часа • 16210 прочитания

В опит да се справи със сексуалната експлоатация на деца по време на Световното първенство по футбол, което започва на 12 юни, базираната във Великобритания организация на детето „Хепи” (Happy) стартира кампания. Мотото е "Това е наказание". Кампанията цели да се повиши осведомеността и да предупреди футболните фенове, които пътуват до Бразилия. Те трябва да знаят, че ги очаква съдебно преследване за секс с дете на 17 години или по-малко..

 Кампанията има подкрепата на правоприлагащите органи във Великобритания и Бразилия, както и известни футболисти като бразилецът Давид Луиз и англичанинът Франк Лампард.

Освен момиченцета, активисти признават, че някои футболни фенове и туристи могат да бъдат подмамени да прави секс с момчета - юноши. "Тийнейджърите могат да се обличат, за да изглежда по-стари и да кажа, че са по-възрастни. Те могат да бъдат окуражени от приятели, които казват, че тази връзка с чужденец е пътят към по-добър живот", казва Анна Флора, която е програмен координатор в Сао Пауло от „Детство в Бразилия”.

Два месеца преди Световното първенство по футбол каманията за предпазване на непълнолетни от продажба на секс е във вихъра си. "Бразилия има много строги закони за защита на децата. Важното е всички граждани и чужди туристи да знаят и да се гарантира, че секс с непълнолетни е престъпно деяние”, предупреждават от социалните служби и неправителствените организации.

Александра Никова
Александра Никова Отговорен редактор
Новините днес