Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ямал на 17-ия си рожден ден: Не искам нищо за подарък, ако спечелим Евро 2024

13 юли 2024, 13:24 часа • 769 прочитания

Младата звезда на Испания Ламин Ямал навършва днес 17 години. Крилото на „Ла Фурия“ сподели пред вестник „Марка“, че не иска нищо за подарък, ако иберийците спечелят Европейското първенство по футбол. Както е известно, на финала Испания ще срещне тима на Англия.

Ямал заяви, че двубоят с Англия е мечтан финал. Той бе категоричен, че срещу албионците Испания трябва да играе по начина, по който го направи срещу Германия и Франция. Според него футболистите на „Ла Фурия“ са най-добрите в контролирането на темпото на мача, и ако успеят да го направят и срещу „трите лъва“ със сигурност ще спечелят.

„Мачът с Англия е мечтан финал“

„Мачът с Англия е един мечтан финал. Всеки иска да играе такива мачове. Сега това, което искаме, е купата да се окаже в Испания. Трябва да играем по начина, по който играхме срещу Германия и Франция. Да бъдем ние, да владеем топката и да контролираме играта през цялото време. Мисля, че сме най-добрите в това и никой не може да ни спре, ако го правим“.

„Казах на майка ми, че ако спечелим, не искам нищо за подарък. Просто искам да празнувам в Мадрид със съотборниците си. И това е всичко. Ще пристигнем с невероятна еуфория. Спечелването на Европейското първенство е нещо лудо, което не е правено от 2012-та насам”.

“Увереността ми нарасна, подобрих се и във физически аспект. Всички в отбора се отнасят с мен много добре, в крайна сметка не ме третират като 16, 17-годишно дете, а като още един от отбора“, каза младокът.

По-рано днес пък селекционерът на Испания посочи силните страни на своя отбор и защити Мората от критиките.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес