Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънредно: Водещ германски треньор застава начело на Англия!

15 октомври 2024, 21:08 часа • 1279 прочитания

Германският футболен треньор Томас Тухел е новият селекционер на националния отбор на Англия. Това потвърди авторитетният спортен журналист Фабрицио Романо, цитирайки The Times. Според информациите, Тухел вече се е съгласил на условията на Английската футболна асоциация и съвсем скоро се очаква да бъде официално обявен за селекционер на "трите лъва".

Томас Тухел поема националния отбор на Англия

Още през юли се заговори, че Томас Тухел може да поеме Англия. Няколко месеца това вече е факт, като той наследява на поста Лий Карсли, който намекна, че си тръгва още след мача с Финландия в неделя. Преди това пък селекционер на Англия в продължение на 8 години бе Гарет Саутгейт, но англичанинът така и не успя да изведе отбора до трофей.

Томас Тухел

Тухел - богат опит на клубно ниво и дебют на национално ниво

Очаква се представянето на Тухел да се състои още тази седмица. Германският специалист е работил за отборите на Майнц, Борусия Дортмунд, ПСЖ, Челси и Байерн Мюнхен, но никога не е водил национален отбор. Томас Тухел е работил с част от футболистите в националния отбор на Англия, включително и с капитана Хари Кейн, с когото се засякоха на "Алианц Арена".

Сред спряганите имена за нов селекционер на Англия бяха Юрген Клоп, Стивън Джерард, Маурисио Почетино и още ред други треньори. В крайна сметка футболната асоциация на Англия се спря на Тухел, който ще опита да спечели световна титла с "трите лъва" след две години. Германецът вероятно ще опита да върне и звезда от Висшата лига, която от години отказва да играе за Англия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес