Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истерия в Китай: Меси и Аржентина идват за контрола през юни

22 май 2023, 11:53 часа
Реклама

Световният шампион по футбол Аржентина ще изиграе контрола с Австралия в Пекин през юни. В състава на "гаучосите" се очаква да бъде и суперзвездата на отбора Лионел Меси, а неговото присъствие несъмнено ще предизвика истерии за билети сред китайските фенове.

Аржентинското посолство в Китай обяви днес, че световните шампиони ще се изправят срещу Австралия на 15 юни. Меси ще посети страната за първи път от 2017 насам и общо за седми в кариерата си, пише агенция "Ройтерс".

Капитанът на Аржентина гостува в Китай за първи път през 2005, когато Барселона бе на подготовка в Азия. През 2010 пък Меси и Барса победиха Пекин Гуоан с 3:0 в контролна среща. Новината за контролата стана бързо водеща в китайските социални мрежи.

Очакванията са заявките за пропуски да бъдат стотици хиляди. "Ако успея да си взема билет, с удоволствие ще се лиша от романтични срещи за една година", пише един футболен фен от Китай. 

В началото на март Меси вкара хеттрик за Аржентина при 7-голов разгром (ВИДЕО), с което мина и границата от 100 гола с националната фланелка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес