Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испания – Франция: Кога и къде да гледаме първия 1/2-финал на Евро 2024?

09 юли 2024, 06:00 часа • 3160 прочитания

Националните отбори на Испания и Франция излизат днес един срещу друг в първия полуфинал на Европейското първенство по футбол. Преди старта на надпреварата в Германия двата тима бяха посочени като едни от фаворитите за спечелване на турнира и със сигурност ще искат да покажат, че това не е било случайно.

ОБНОВЕНА: 16-годишен магьосник поведе Испания към бърз обрат срещу Франция и финал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Испания – Франция: Начален час и ТВ

Испания се класира за полуфиналите на Евро 2024, след като се наложи над домакина Германия на 1/4-финалите. „Ла Фурия“ се наложи с 2:1 след продължения, като победният гол падна в 199-ата минута на срещата.

Франция пък стигна до 1/2-финалната фаза, след като в предния кръг на надпреварата победи Португалия. Двубоят завърши при резултат 0:0 в редовното време и продълженията, като по този начин се стигна до изпълнение на дузпи. При наказателните удари „петлите“ бяха по-концентрирани и си осигуриха мач с Испания.

Национален отбор по футбол на Франция Рандал Коло Муани Килиан Мбапе

В колко часа започва Испания - Франция?

Полуфиналите на Евро 2024 ще се играят в два отделни дни. Днес е мачът между Испания и Франция, а утре двубоя на Англия с Нидерландия. Срещата между „Ла Фурия“ и „петлите“ е тази вечер от 22:00 часа и ще се състои на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Кои телевизии ще предават Испания – Франция?

Срещата между Испания и Франция ще бъде предавана пряко в българския телевизионен ефир. Каналите, които ще излъчват двубоя са Нова телевизия и Диема спорт 3. Ако нямате възможност да гледате мача, то може да проследите Испания – Франция НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес