Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интер се жалва пред УЕФА за лошо отношение към феновете на мача с Порто (ВИДЕО)

15 март 2023, 12:25 часа • 1337 прочитания

Интер ще подаде жалба до УЕФА заради отношението към феновете на отбора преди и по време на двубоя с Порто от 1/8-финалите на Шампионска лига. Това обяви изпълнителният директор на италианския клуб Джузепе Марота. По време на снощния мач стотици привърженици не бяха допуснати до трибуните на стадион „Ещадио до Драгао“.

Тифозите на Интер препълниха сектора за гости на стадиона, но извън пределите на съоръжението останаха още много от тях, които имаха редовно закупени билети. Вчера от Порто заявиха, че няма да пускат фенове на „нерадзурите“ на трибуните предназначени за домакините. В крайна сметка се стигна до напрежение пред стадиона.

„Около хиляда фенове не бяха допуснати до стадиона, макар че имаха закупени билети. Това не беше редно и ще подадем официална жалба до УЕФА, за да имаме ясна картина какво се е случило. Видях кадри на семейства, които бяха заключени навън, плачещи деца, които бяха дошли тук от Италия. Футболът трябва да представлява единство и радост, така че това е горчива нотка в иначе прекрасната вечер. Срещнахме се с местните власти в деня на мача и те ни увериха, че феновете ще бъдат допуснати дори извън сектора за гости. Но това не се случи“.

„Това бяха в по-голямата си част семейства с деца, които със сигурност не бяха тук, за да извършват насилие, а за да подкрепят своя отбор. Не мисля, че ситуацията беше толкова сериозна, че да им се забрани влизането. Ние осъзнаваме, че УЕФА не е виновна, но смятаме, че с официална жалба можем да предотвратим подобно нещо да се случи отново“, заяви Бепе Марота.

Междувременно Интер отстрани Порто и продължава напред в турнира.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес