Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играч на Челси спаси Мъри и Гьозтепе от издънка срещу бивши звезди на Левски! (ВИДЕО)

05 октомври 2024, 18:43 часа • 647 прочитания

Отборът на Станимир Стоилов - Гьозтепе, постигна драматичен успех с 3:2 у дома над Сиваспор в двубой от осмия кръг на турското елитно първенство. В герой за "жълто-червените" се превърна подвизаващият се под наем от Челси - Давид Датро Фофана, който реализира победния гол в четвъртата минута от добавеното време.

Мъри взе "левскарското" дерби в Турция!

Така Мъри взе "левскарското дерби" на южната ни съседка, защото в противниковия тим личаха двама бивши "сини" футболисти - Гари Родргиес и Ноа Сонко Сундберг. Гьозтепе вече има 12 точки, които му отрежат шестото място във временното класиране. Сиваспор е 12-и с осем пункта.

ОЩЕ: Голямо признание за Станимир Стоилов в Турция

Гьозтепе поведе рано-рано

В предишния кръг измирският отбор допусна първа загуба за сезона, което бе мотивирало възпитаниците на Стоилов до краен предел. Още в шестата минута Ромуло откри резултата, а до десетата Исак Соле удвои аванса на "Гьоз-Гьоз" с хубаво попадение. След почивката домакините се отпуснаха.

Фофана блести!

Сиваспор само това чакаше. В рамките на 120 секунди Уур Чифтчи и Куинси Мениг се разписаха, за да възстановят паритета. В 73-тата минута в игра се появи футболистът на Челси - Давид Фофана, който попадна под светлината на прожекторите в добавеното време на двубоя. Нападателят вкара за 3:2 и донесе трите точки на Гьозтепе.

ОЩЕ: Станислав Генчев стори нещо, което само Мъри Стоилов е правил в Левски

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес