Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръм от ясно небе: Юрген Клоп напуска Ливърпул (ВИДЕО)

26 януари 2024, 13:04 часа • 3862 прочитания

Изненадваща новина дойде от Острова, след като мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще напуне клуба. Това разкри самият той във видеообръщение към феновете на мърсисайдци. Германският специалист сподели, че след края на настоящата кампания ще освободи поста си.

Юрген Клоп заяви, че решението му е продиктувано от факта, че енергията му се изчерпва. Той допълни, че отдавна е бил наясно, че рано или късно ще трябва да обяви неприятната новина, но феновете на Ливърпул заслужават да знаят истината.

Какво каза Клоп

A message to Liverpool supporters from Jürgen Klopp.

A message to Liverpool supporters from Jürgen Klopp.

Posted by Liverpool FC on Friday, January 26, 2024

„Ще напусна клуба след края на сезона. Разбирам, че това е шокираща новина за много хора в този момент. Мога обаче да обясня защо го правя, или поне да се опитам. Обичам абсолютно всичко свързано с този клуб, града и привържениците. Обичам отбора, обичам и всички, които работят в клуба“.

„Това мое решение, може би ще ви покаже, че съм убеден, че трябва да го взема. Как да го кажа? Енергията ми се изчерпва. Нямам проблем да го кажа – отдавна знаех, че ще трябва да обявя своето решение рано или късно. Сега всичко е наред, но знам, че не мога да върша тази работа отново и отново и отново. След всички години, в които бяхме заедно, най-малкото, което Ви дължа е истината“, каза Клопо.

Юрген Клоп в Ливърпул

Юрген Клоп застана начело на Ливърпул през лятото на 2015 година. Под негово ръководство мърсисайдци спечелиха титлата във Висшата лига, ФА Къп, Купата на Лигата, Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА, Световното клубно първенство и Комюнити шийлд.

Тимът също така има един финал за Купата на Лигата, два за Шампионска лига, както и един за Лига Европа. Клоп също така е избиран два пъти за „Мениджър на годината“ във Висшата лига.

Снощи пък Ливърпул се класира за рекорден 14-ти път на финал за Купата на Лигата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес