Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грандиозен сблъсък на тактическо ниво през първото полувреме на финала на Евро 2024

14 юли 2024, 23:00 часа • 1033 прочитания

Испания и Англия играят при резултат 0:0 на полувремето на финала на Европейското първенство по футбол. Огромно тактическо надиграване падна и от двете страни на Олимпийския стадион в Берлин, но така и не се стигна до чиста голова ситуация и пред двете врати.

Интересно първо полувреме, но без гол в първите 45 минути

Типично за финален мач, двата отбора играят по-предпазливо, избягвайки грешките. В 12-ата минута Джон Стоунс се отчете с важна намеса, за да спре Нико Уилямс, а тимът на Гарет Саутгейт погледна към съперниковата врата за първи път чак след 15 минути игра.

ОЩЕ: ФИНАЛ НА ЕВРО 2024: Испания – Англия

Испания Англия

"Трите лъва" така и не успяха да отправят удар към Унай Симон до 45-тата минута, когато топката стигна до Фил Фодън след статично положение. Той засече центрирането, но ударът му бе спасен от испанския страж. От другата страна "Ла Фурия" стреля на 4 пъти към Пикфорд и изпълни 6 корнера - 5 повече от Англия. 

Така, играейки по-предпазливо двата отбора влизат на почивката при резултат 0:0. Едва ли второто полувреме ще започне по различен начин, но би било отлично за мача, ако някой отбележи гол в началото на вторите 45 минути.

Може да проследите двубоя НА ЖИВО с Actualno.com.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес