Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболната лудост започва

08 юни 2012, 07:33 часа • 5283 прочитания

От днес Европа пада в плен на футбола. В 19:00 часа българско време стартира един от най-дълго чаканите шампионати на континента.

Мачовете от финалите на Европейското първенство по футбол УЕФА „Евро-2012" от 8 юни до 1 юли се завръщат в БНТ за първи път след 2004 година и 2 години след предаванията на „Мондиал 2010".

Всичките 31 срещи за първи път ще бъдат показани на живо - 27 по БНТ1, 4 /от едновременните мачове в третия кръг на груповата фаза/ по БНТ 2 и целият комплект от двубои - в новата спортна интернет-страница на медията.

Допълнителната студийна програма към мачовете е цели 55 часа.

Първият мач е между отборите на Полша и Гърция. Карлос Веласко Карбайо ще бъде главен съдия на мача на откриването на Евро 2012 между домакина Полша и Гърция.

41-годишният испанец ще даде първия съдийски сигнал на двубоя на Националния стадион във Варшава в 19:00 часа. Негови помощници ще бъдат Роберто Фернандес и Хуан Юсте, а допълнителните съдии в близост до вратите ще са Фернандес Борбалан и Клос Гомес.

Actualno.com ще ви направи съпричастни на всичко, случващо се по терените на Полша и Украйна, както и на всеки детайл и любопитна подробност около отборите, феновете и страните участнички на ЕВРО 2012.

Редактор: Иво Георгиев

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес