Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фамозен грузински вратар и дузпа попречиха на Чехия по пътя към елиминациите на Евро 2024 (ВИДЕО)

22 юни 2024, 17:57 часа

Грузия и Чехия завършиха 1:1 във втория си двубой от група F на Европейското първенство по футбол в Германия. На "Фолкспаркщадион" в Хамбург Жорж Микаутадзе изведе "кръстоносците" напред в резултата след точно изпълнена дузпа в края на първото полувреме. Звездата на чехите Патрик Шик възстанови паритета в 59-ата минута.

Реклама

Стражът на грузинците Гиорги Мамардашвили направи феноменален мач и се отчете с над 10 спасявания. Благодарение на неговите блестящи намеси отборът на Вили Саньол завоюва историческа първа точка на голям форум и остава в играта за класиране на 1/8-финал като един от най-добрите трети.

Мамардвашвили спечели историческа точка за Грузия срещу Чехия

Възпитаниците на Иван Хашек стартираха изключително силно срещата. Те обсадиха наказателното поле на съперника и стигнаха до няколко прекрасни шанса. Вратарят на Валенсия Гиорги Мамардашвили обаче блестеше в първите 10 минути и спря набезите на Адам Хложек и Патрик Шик.

ОЩЕ: Ключът към успеха на Турция над Португалия: Свобода за Гюлер и скрит коз от Фенербахче (ВИДЕО)

ВАР отмени гол на Чехия

В средата на полувремето изглеждаше така сякаш логичното се е случило. Владимир Цоуфал изпълни дълъг тъч в наказателното поле на противника, а Хложек демонстрира съобразителност и отбеляза, но ВАР се намеси и отмени попадението заради игра с ръка на нападателя. Мамардашвили продължаваше да блести, а Грузия удари малко преди почивката.

Грузия поведе с дузпа в края на първото полувреме

Даниел Зиберт отсъди дузпа за игра с ръка на Робин Хранач. Зад топката застана Микаутадзе, който преодоля Станек за 1:0. През втората част "кръстоносците" организираха скорострелна контраатака, която завърши с изстрел в аут на Меквабишвили. В 59-ата минута чехите все пак изравниха.

Звездата на Чехия изравни

Лингър засече с глава центриране от корнер, топката срещна гредата и се озова на пътя на Шик, за когото остана лесната задача да я чукне във вратата за 1:1. В последната секунда на сблъсъка футболист на "кръстоносците" излезе очи в очи със съперниковия страж, но стреля в аут.

ОЩЕ: Лудогорец "избухва" на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес