Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евро 2012 няма да донесе очакваните приходи на украинските хотелиери

31 май 2012, 12:12 часа • 4428 прочитания

Европейското първенство по футбол не е оправдало надеждите на големите киевски хотелиери. Резервациите на футболни фенове са неочаквано малко на брой, пише руския вестник „РБК Дейли”.

Въпреки това в украинската столица продължава строителството на нови хотели. Очаква се до края на 2015 г. техният брой да се увеличи двойно.

Евро 2012 ще се проведе от 8 юни до 1 юли в Украйна и Полша. Хотелиерите очакваха голямо търсене от страна на феновете. В украинската столица започна масово строителство на хотели заради финансовите преференции от страна на правителството.

В същото време стана ясно, че Украйна е похарчила общо 3,66 милиарда долара за подготовката за домакинството на Европейското първенство по футбол. Това съобщи днес вицепремиерът и министър на инфраструктурата Борис Колесников, предаде ИТАР-ТАСС .

„Средствата са изразходвани за летища, стадиони, пътища. Това са разходи, които непосредствено са свързани с подготовката на страната”, каза Колесников. Той уточни, че операционните разходи за управлението на турнира са в размер на 52,3 милиона долара.

Според украинския министър Полша е похарчила за подготовката на Евро 2012 34 милиарда долара.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес