Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от фаворитите за "Златната топка" отсече: Поздравления за останалите, но вече се чувствам победител

17 септември 2024, 12:26 часа • 625 прочитания

Една от звездите на Манчестър Сити е сред фаворитите за спечелването на "Златната топка", след като по-рано този месец бе обявен списъкът с кандидатите. Родри беше неразделна част от четвъртата поредна титла на Сити във Висшата лига през миналия сезон, а след това помогна и на Испания да триумфира на Евро 2024. Въпреки че звездата на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор е определян за фаворит, Родри казва, че се чувства така, сякаш вече е спечелил "Златната топка".

Родри срещу Винисиус: Кой ще спечели "Златната топка"? 

Забележително е, че Родри не е бил на губещата страна в 90 минути от март 2023 г., когато Испания загуби от Шотландия в квалификациите за еврошампионата. Той бе подкрепен за нагрдата от хора като Алън Шиърър и Гари Линекер, но Винисиус остава фаворит на букмейкърите, след като допринесе с 24 гола и 11 асистенции в 39 мача през сезон 2023/24 г. Сезон, в който когато Реал Мадрид спечели Ла Лига и Шампионската лига.

"Имам чувството, че вече съм победител"

"Хората казват, че ще се боря с Винисиус, който е човек, на когото се възхищавам. Смятам, че той е страхотен играч", заяви Родри пред ESPN. "Само това, че участвам в разговора, ме кара да бъда много горд от работата, която съм свършил. Ще зависи донякъде от това какво гласуват хората, в какво вярват, а и честно казано, има много играчи, които заслужават да го спечелят, така че ще видим какво ще е решението."

Родри

"Хората ме срещат по улицата и ми казват: "Ти ще спечелиш Златната топка, заслужаваш я." И за мен това означава, че вече съм победител. Хората, които вярват, че мога да бъда най-добрият играч в света, и ми казват такива неща, за мен са невероятни. Никога не съм мечтал за това", каза още испанецът.

Историята не е на страната на Родри

Историята със сигурност не е на страната на Родри. Испански футболист не е печелил наградата от 1960 година, когато триумфира Луис Суарес през 1960 г. Магьосниците с редата на терена Андрес Иниеста и Шави Ернандес бяха изпреварени от съотборника си в Барселона Лионел Меси през 2010 г. А дефанзивен полузащитник не е печелил от 1990 г насам, когато №1 бе германецът Лотар Матеус.

Родри е наясно с историята, срещу която се изправя. Той знае, че футболните феновете обичат играчите да вкарват голове и да правят асистенции, и според него заради това наградата отива при нападателите, крилата и предните полузащитници. Въпреки това той ввярва, че ще има кой да оцени важността на неговата роля.

ОЩЕ: Звезда на Реал Мадрид остана извън Топ 30 за "Златната топка" и избухна в социалните мрежи (СНИМКА)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес