Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чакането свърши: Англия най-после повика играч на Ливърпул в националния отбор

09 октомври 2024, 15:14 часа • 362 прочитания

Футболистът на Ливърпул Къртис Джоунс получи първа повиквателна за мъжкия национален отбор на Англия. 23-годишният халф, който дебютира за мърсисайдци още през 2018 година, най-после ще получи шанс за изява в представителния тим на "трите лъва" в мачовете срещу Гърция и Финландия тази седмица.

Къртис Джоунс с първа повиквателна в националния отбор на Англия

Селекционерът на Англия Лий Карсли продължи практиката си от лятото насам, като отправи пета повиквателна към футболист, който преди това не е викан в националния отбор. Той даде шанс на още четирима дебютанти - Мадуке, Гомес, Ливраменто и Гибс-Уайт.

ОЩЕ: Почивката свърши! Юрген Клоп си намери нова работа след Ливърпул

Къртис Джоунс

Контузени играчи отвориха вратата за Джоунс към мъжкия тим

За предстоящите контроли Карсли няма да може да разчита на Коби Мейно, Морган Гибс-Уайт и Езри Конса, които получиха контузии през уикенда. Именно това отвори и вратата на Къртис Джоунс към мъжкия отбор, тъй като той бе в плановете на младежкия национален отбор до 21 г.

Къртис Джоунс е еврошампион с младежите на Англия до 21 г., но никога досега не е бил част от мъжкия отбор. За Ливърпул той има 90 мача. Иначе Джоунс бе повикан в разширения състав за ЕВРО 2024 в Германия, но впоследствие Гарет Саутгейт го остави извън окончателния списък от 26 футболисти.

ОЩЕ: Вече има фаворит за подписа на Салах след последния му сезон в Ливърпул

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес