Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Босът на Интер: След 5 години Серия А отново ще е сред най-силните в света.

26 май 2014, 11:54 часа • 7588 прочитания

Собственикът на Интер Ерик Тохир сподели, че на този етап клубът няма как да привлича футболисти от световна класа. В същото време обаче индонезиецът е оптимист за бъдещето на отбора.

"След 5 години Серия А отново ще е сред най-силните в света. В момента тук прави първите си стъпки едно ново поколение клубни шефове като Андреа Аниели и Барбара Берлускони и инвеститори като мен и Джеймс Палота и това ще повиши конкурентоспособността", заяви Тохир.

"Ние ще отворим очите на останалите, ще завоюваме нови пазари. В Китай например има много повече привърженици на калчото, отколкото в Италия. Трябва да бъде решен и проблемът със стадионите и в това отношение Ювентус е с едни гърди напред", поясни Тохир.

Босът на Интер разкри имената на футболистите, впечатлили го през годините, от каквито според него тимът има нужда в момента.

"В средата на терена ни трябват бойци като Гатузо и Давидс. В защита – играчи като Валтер Самуел, Иван Кордоба и Кристиян Киву. В атака има мощни тарани като Виери, бързи нападатели като Роналдо и хищници в пеналта като Роси", сподели Тохир.

"В момента не можем да си позволим големи звезда, но се надявам в близко бъдеще това да се промени. На мен ми харесват футболисти като Бускетс, Луис Густаво, Джеко", каза още индонезиецът.

Той ясно заяви, че има доверие на треньора Валтер Мадзари и че за изграждането на силен отбор е необходимо време.

"Да сменяш играчите и треньорите, невинаги е гаранция за добър резултат. За да се изгради голям отбор, са нужни поне две години, както личи от примерите с Борусия (Дортмунд) и Атлетико (Мадрид). Отборът и треньорът трябва да работят заедно продължително време", изтъкна Тохир. "Валтер работи упорито, ден и нощ и непрекъснато мисли как да развива футболистите. Най-голямата ни слабост е, че бележим твърде малко голове. Липсва ни и бързина при контрите. Трябва да работим върху това."

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес