Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безгрешна Португалия по пътя към Евро 2024, Хърватия се развихри с 5 гола (ВИДЕО)

08 септември 2023, 23:51 часа • 8905 прочитания

Националният отбор по футбол на Португалия успя да победи Словакия с 0:1 като гост в пети мач от квалификациите за Евро 2024. "Мореплавателите" продължиха безпогрешния си поход, записвайки пети пореден успех в групата, и то срещу втория във временното подреждане.

Бруно Фернандеш герой за Португалия

Единственото попадение в срещата отбеляза Бруно Фернандеш в края на първото полувреме, възползвайки се от асистенция на Бернардо Силва. Голямата звезда Кристиано Роналдо изигра пълни 90 минути. В групата Португалия е лидер с 15 точки, Словакия е втора с 10 пункта.

В други два мача от същата група Люксембург победи Исландия с 3:1, а Босна и Херцеговина победи Лихтенщайн с 2:1. Тимът на Люксембург заема трета позиция с 10 точки, докато тимът на Босна е четвърти с 6 точки. Исландия има 3 пункта, а Лихтенщайн е без точки.

Хърватия разби Латвия

Хърватия изнесе най-резултатния мач от късните двубои в петък, побеждавайки Латвия с 5:0 като домакин. Бруно Петкович вкара два гола, а по едно попадение добавиха Андрей Крамарич, Марио Пашалич и Лука Иванушец. Хърватия е втора в група D със 7 точки.

Лидер в същата група е Турция, който има 10 пункта. Южната ни съседка стигна до късно изравнително попадение срещу Армения за 1:1. Турският тим обаче е с два мача повече от Хърватия. Армения остава на трето място със 7 точки. Уелс има четири точки, а Латвия е без точки.

Шотландия с пета поредна победа

Шотландия също продължава победния си поход, като надви Кипър с 3:0 като гост, записвайки пети пореден успех. Тимът е лидер в група А с 15 точки - с девет пред втория Испания, който унижи Грузия със 7 гола (ВИДЕО). "Ла Фурия Роха" е и с два мача по-малко.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес