Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без Мбапе - Франция се отпуши! Италия би Израел, протест срещу войната в Газа (ВИДЕО)

09 септември 2024, 23:55 часа • 1509 прочитания

Националният отбор на Франция успя да победи Белгия с 2:0 като домакин във втори мач от Лигата на нациите. "Петлите" най-после се отпушиха в нападение и стигнаха до два гола от игра, а това се случи в отсъствието на суперзвездата Килиан Мбапе, който остана на резервната скамейка.

Франция победи Белгия в Лигата на нациите

Франция имаше само два гола от игра в предходните си осем мача. Това обаче се промени в мача срещу Белгия, където и двете попадения бяха реализирани тъкмо по този начин. Усман Дембеле изигра силен мач за "петлите", като се отчете с гол и асистенция.

"Петлите" махнаха Мбапе и си върнаха головете от игра

Дембеле първо асистира за Коло Муани, който се разписа в 29-ата минута, а след това вкара за 2:0 в 57'. Десетина минути по-късно в игра се появи и Мбапе, който се представи вяло при загубата от Италия преди няколко дни. И в този мач французинът не успя да се разпише.

Италия записа втора поредна победа срещу Израел

Италия пък записа втора поредна победа в Лигата на нациите, след като се наложи над Израел с 2:1 като гост. Давиде Фратези продължи добрата си форма за националния тим с гол в 38-ата минута, а Мойс Кийн също затвърди добрите си изяви с втори гол за "Скуадра" в 62'.

Италия

Италиански фенове с протест срещу Израел заради войната

Малко по-късно гол на Италия бе отменен от ВАР заради засада. В края на мача Абу Фани върна един гол за Израел. Преди мача пък гостуващата агитка на Италия се обърна с гръб по време на химна на Израел в знак на протест срещу войната в Газа.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес