Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белгия оглави своята група след победа над Азербайджан (ВИДЕО)

09 септември 2023, 21:43 часа

Националният отбор на Белгия не впечатли с играта си, но направи нова важна крачка към класиране на Европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година. В четвъртия си двубой от квалификационна група "F" "червените дяволи" постигнаха минимален успех с 1:0 при визитата си на Азербайджан. 

Реклама

Най-интересното от мача

Единственото попадение в Баку падна в 38-ата минута, когато Яник Караско оползотвори подаване на 20-годишния нападател Йоан Бакайоко. Преди това Леандро Тросар можеше да открие резултата, но ударът му намери страничната греда. 120 секунди по-късно азерите пропуснаха най-добрия си шанс за гол в срещата. Емин Махмудов не успя да преодолее Кун Кастелс, останал очи в очи с белгийския вратар.

В МАЧ, РЪКОВОДЕН ОТ ГЕОРГИ КАБАКОВ: Англия загуби първи точки срещу Украйна (ВИДЕО)

Спокойно второ полувреме

През второто полувреме възпитаниците на селекционера Доменико Тедеско се задоволиха с това просто да контролират топката в големи периоди и без да създават големи опасности, или да допускат такива пред вратата си, съумяха да източат часовника. С победата си Белгия излезе начело в класирането с 10 точки, колкото има и вторият Австрия, който почива в този кръг. 

ОЩЕ: 281 дни до ЕВРО 2024: Тимът, който не мина квалификациите, а стана еврошампион!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес