Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аугсбург нанесе първа загуба за Байерн в Бундеслигата

05 април 2014, 18:40 часа • 9010 прочитания

Байерн претърпя първа загуба за сезона в Бундеслигата. Експериментален състав на "баварците" бе повален от Аугсбург като гост с 0:1. Единственият гол в мача вкара Саша Мьолдерс в 31-ата минута. За Байерн като титуляри започнаха младоците Митчел Вайзер и Пиер-Емил Хьойберг, които записаха своя дебют за шампионите. Останалите играчи на Байерн пък очевидно мислеха повече за предстоящия реванш с Манчестър Юнайтед и логично отстъпиха на Аугсбург. Така приключи серията на Байерн от 53 мача без загуба в Бундеслигата. Последното поражение бе на 28 октомври 2012 г. от Байер (Леверкузен) с 1:2 у дома.

Борусия (Мьонхенгладбах) се изкачи на четвъртото място в класирането. В друг мач от кръга "зебрите" удариха като гост Нюрнберг с 2:0 с голове на Хуан Аранго (17) и Макс Крузе (79-дузпа). Борусия вече заема позиция, която ще го прати на плейоф в Шампионската лига, а за да я запази до края на сезона ще трябва да се пребори с Байер (Леверкузен) и Волфсбург.

Щутгарт изплува над чертата на изпадащите след домакински успех с 2:0 над Фрайбург. Румънецът Максим откри в 69-ата минута, а Мартин Харник реши всичко в 89-ата минута.

Тодор Неделев не игра за Майнц при загубата от Айнтрахт с 0:2 като гост.

Всички резултати от днешните мачове:

Аугсбург - Байерн 1:0
Айнтрахт - Майнц 2:0
Нюрнберг - Борусия (М) 0:2
Щутгарт - Фрайбург 2:0
Вердер - Шалке 1:1

Борусия (Д) - Волфсбург играят от 19,30.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес