Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албанец пренаписа историята на Европейското първенство (ВИДЕО)

20 юни 2024, 19:07 часа
Реклама

Албанец пренаписа историята на Европейското първенство по футбол. Става въпрос за дефанзивния халф на „двуглавите орли“ Клаус Джазула. Както е известно, 34-годишният полузащитник донесе точката на своя тим в мача срещу Хърватия с попадение в 95-ата минута на срещата. Малко по-рано пък си отбеляза автогол, с който „шахматистите“ направиха пълен обрат в мача.

Постижението на Клаус Джазула

Джазула, който в момента носи екипа на германския Дармщад, стана първия футболист в историята на Европейските първенства по футбол, който в един мач влиза от резервната скамейка и си отбелязва гол, а след това реализира попадение. Голът му в 94-ата минута и 23 секунда пък е най-късното изравнително попадение на Европейско първенство като изключим продълженията след края на редовното време.

Братът на Джазула носи екипа на Литекс

Любопитно е да се отбележи, че Клаус е брат на добре познатия у нас Юрген Джазула. 38-годишният полузащитник игра в родния Литекс през сезон 2013/14. Той записа 35 мача за тима от Ловеч, в които реализира 11 попадения и направи 9 асистенции. Брат му Клаус пък ще трябва да реши къде да продължи кариерата си, тъй като договорът му с Дармщад изтича на 1 юли и той ще стане свободен агент.

Преди дни пък албанец стана авторът на най-бързия гол в историята на Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес