Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Да съсипем живота им!": Без да иска, Медведев призна как се живее под санкции

13 юни 2024, 12:15 часа
Реклама

Бившият президент и настоящ зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев реагира остро, след като САЩ наложиха нови санкции и това доведе до обезценяване на рублата. В съобщение в канала си в Телеграм той призова за мощен отговор срещу Запада чрез всяване на страх и паника у хората.

Реклама

Още: След нови санкции от САЩ: Руски банки почнаха да обезценяват рублата

Новите американски санкции, които удариха Московската борса, Националния сетълмент депозитар на Русия и Националния клирингов център на Руската федерация, който също отговаря за валутната търговия, оказаха моментално влияние върху руската рубла - посоката е надолу: САЩ с нови мащабни санкции срещу Русия, удари Московската борса.

След като само допреди по-малко от половин ден курсът на руската рубла спрямо долара беше 1 долар за около 90 рубли, това вече е в миналото. Един долар вече може да се купи за 105 рубли, едно евро - за 109 рубли, за 113 рубли, обобщава "Фонтанка": Валутният призрак от 1997 г. е в Русия: Доларът и еврото са желана стока.

Налудничавата реакция на Медведев

Според Дмитрий Медведев страната му вече била свикнала да живее в режим на санкции. От друга страна обаче, бил нужен отговор: "В края на краищата, те - САЩ и техните ш****и съюзници - ни обявиха война без правила!", твърди той.

"Всеки ден трябва да се опитваме да нанасяме максимални вреди на държавите, които наложиха тези ограничения на нашата страна и на всички наши граждани. Вреди във всичко, което може да причини щета. Вреди на техните икономики, институции и управници. Вреди на благосъстоянието на техните граждани, на тяхната увереност в бъдещето. За да направим това, трябва да продължим да търсим ключовите уязвимости на техните икономики и да ги удряме във всички области. Да причиняваме щети на всички места, като парализираме работата на техните компании и правителствени агенции. Да откриваме проблеми в най-важните им технологии и да ги удряме безмилостно, за да унищожат буквално тяхната енергетика, промишленост, транспорт, банково дело и социални услуги. Насаждайте страх от предстоящ срив на цялата критична инфраструктура", зове разгневеният бивш президент.

Снимка: Getty Images

Още: Западни ракети по Русия в защита на Украйна: Медведев пак заплашва с ядрено оръжие

Според него Русия трябва да използва "всички възможни видове оръжия" срещу Запада - "с изключение на ядрените (засега)!".

"Страхуват ли се от анархия и взрив на престъпността в големите градове? Трябва да помогнем за дезорганизацията на техните общински власти!

Страхуват ли се от война в Космоса? Това означава, че ще я получат. Нека всичко да спре за тях - всичко ще се влоши, всичко ще отиде по дяволите!", продължава публикацията си приближеният до диктатора Владимир Путин.

Още: Оръжията за война в Космоса: Разработките, за които се знае

"Страхуват ли се от социални експлозии? Нека ги организираме! Трябва да хвърлим всички най-зловещи нощни страхове в медийната им сфера, да използваме всичките им ужасни болки. Няма нужда повече да щадим психиката им! Нека треперят в уютните си домове, нека треперят под одеялата. Нека превърнем живота им в пълен безумен кошмар, в който няма да могат да различат дивата измислица от реалността на деня, адското зло от рутината на живота. И никакви правила по отношение на врага! Нека получат всичко в пълен размер заради нанасянето на вреда на Русия - и то възможно най-болезнено! Всеки може да даде своя принос", зове представителят на държавата агресор.

Още: Украйна в цветовете на руския трикольор: Медведев опипва почвата с ВИДЕО за Деня на Русия

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес