Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затворници превзеха затвор в Русия: Убит и тежко ранени пазачи, има заложници

23 август 2024, 13:36 часа • 3282 прочитания

Затворници са организирали метеж в наказателна колония № 19 във Волгоградска област в Русия. 

Според руски телеграм канали те са взели заложници сред служителите на затвора. Съобщава се за поне един убит служител и трима тежко ранени.

Специални части са пристигнали в колонията и са я обградили. В нея излежават присъдите си общо 1230 затворници.

Още: Край на заложническата криза в руски затвор: "Росгвардия" е ликвидирала четиримата похитители (ВИДЕО)

Нападателите са обявили, че са ​​членове на обявената за терористична и забранена в Русия "Ислямска държава". Не е потвърдено кои са, но вече излизат данни, че са узбекистанци и таджикистанци:

Нападението е станало по време на заседание на дисциплинарната комисия в колонията, пишат още телеграм каналите. Престъпниците са публикували видео, на което се виждат окървавени тела на четирима служители на затвора, а нападателите държат ножове. Според някои данни трима от заловените служители на затвора са мъртви.

За момента има противоречива информация за началника на затвора Андрей Девятов - според едни съобщения той е сред заложниците, според други е един от петимата успели да избягат от метежниците и е откаран в реанимацията на местна болница.

Според телеграм канала Mash нападателите са поискали 2 милиона долара и хеликоптер.

СНИМКА може да видите ТУК (18+) - ВИДЕО (18+) - ТУК!

Припомняме, че през юни също имаше случай в Русия, в Ростов на Дон, когато затворници, обявили се за членове на ИДИЛ, взеха заложници сред служителите на колонията. Затворници в Ростов, осъдени за връзки с ИДИЛ, взеха заложници. Градът е блокиран от спецчасти (ВИДЕА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес