Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради руска заплаха: Британският министър на отбраната отмени посещението си в Одеса

17 март 2024, 11:07 часа • 6067 прочитания
Реклама

Британският министър на отбраната Грант Шапс е отменил планирано пътуване до украинския пристанищен град Одеса, предава The Telegraph.

Според информацията, причината за решението са данни, че руските служби са успели да разберат за плановете на Шапс предварително. Британското разузнаване обаче също е открило, че руснаците са разбрали и е предупредило Шапс за актуалната ситуация.

Припомняме, че в Одеса имаше руски ракетен обстрел точно когато гръцкият премиер Кириакос Мицотакис беше там, като ракета удари близо до него и до украинския президент Володимир Зеленски, с когото бяха заедно. Шапс посети Киев на 7 март, за да обяви нов пакет за военна помощ за Украйна, в който са предвидени 325 млн. паунда за закупуване на безпилотни самолети. Ден преди пристигането му стана ударът в Одеса, когато Мицотакис и Зеленски бяха там. При нападението загинаха петима души.: Русия се прицели с ракета по Зеленски и гръцкия премиер в Одеса (ВИДЕА)*

"Путин се прояви като безразсъден, безмилостен и небрежен", заяви Шапс. "Фактът, че той се приближи опасно близо до убийството на двама западни лидери, няма значение дали е умишлено или случайно. Какво за бога прави той и защо Западът му позволява да прави такива неща?", добави министърът, предава БГНЕС.

ОЩЕ: Зеленски с подробности за руската ракета, ударила недалеч от него (ВИДЕО)

Преди 3 дни стана известен и друг сблъсък на Шапс с Русия – припомняме, че Великобритания е един от най-твърдите поддръжници на Украйна и оказва сериозна военна помощ за нападнатата от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин: Русия е заглушила сигнала на самолет на британските ВВС с министър Шапс на борда: Times

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес