Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За пореден път: Дъжд от руски дронове "Шахед" по цели в Украйна (СНИМКИ)

26 октомври 2024, 14:36 часа • 654 прочитания

"Врагът удари с ракети обектите на гражданската инфраструктура на Суми и Днепър. За съжаление има жертви сред цивилното население". Това съобщават украинските ВВС в нова сводка за поредната руска атака с дронове срещу Украйна.

Общо при руската атака, за която информация излезе в ранния следобед, са използвани 91 дрона клас "Шахед". 88 са обезвредени успешно - 44 с ПВО и мобилни огневи групи, още 44 с електронно заглушаване. Отчетено е и, че 1 дрон е полетял към Беларус.

Отделно обаче са изстреляни 3 балистични ракети "Искандер-М"/КН-23 от Крим, 2 управлявани авиационни ракети Х-59, от въздушното пространство в Брянска област, както и 2 ракети от неизвестен тип, от Белгородска област.

Още: Нова руска тактика във войната с дронове (ВИДЕО)

"През изминалата нощ руските войски нанесоха удари по Киев, Днепър (Днипро), Сумска област, Хмелницка област и други региони на страната ни. В Днепър щети има по една от най-важните болници в Украйна – болница "Мечников" и обикновени жилищни сгради. За съжаление трима загинаха, сред които и дете", уточни в публикация в Телеграм ръководителят на Запорожката военновременна администрация Иван Федоров. Военновременният ръководител на Днепропетровска област Серхий Лисяк добави, че има 20 ранени: Руски дрон удари многоетажна жилищна сграда в Киев (ВИДЕА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес