Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Z-канали: Украйна вече ни диктува условия, а дори още не е започнала да използва F-16 в Курск

14 август 2024, 18:26 часа • 4073 прочитания

Постепенно войната достига ново ниво. Украйна овладява ситуацията и вече тя налага условията. Такъв изпълнен с горчивина и печал анализ може да се прочете днес в един от z-каналите в Telegram - "Критик новостной ленты".

Ето целият текст:

"Постепенно войната достига ново ниво. Колегите казват, че Украйна ескалира конфликта и хвърля всичко, което може, в атаката. Ние бихме окачествили, това, което се случва, малко по-различно.

Още: Еврейски комик да окупира руски територии - ужасът на Путин

Украйна постепенно овладява инициативата и започва да диктува своите условия на бойното поле. Не, ние разбира се, все още вървим напред в Донбас по инерция, но това вече не е показател за нашето предимство, а по-скоро проблем, който в променящата се ситуация на бойното поле може да се превърне в капан за руската армия.

Преценете сами. Офанзивата на украинската армия в Курска област и заплахата от подобно настъпление в Белгородска и Брянска поставя руското военно-политическо ръководство не само пред сериозна политическа, социална и хуманитарна криза, но и, най-важното, разтяга фронтовата линия до максимум като изисква или мобилизация (а това са допълнителни социално-политически рискове), или прехвърляне на войски от други направления, където ние продължаваме да напредваме.

Още: Сирски докладва на Зеленски: Само до обяд пленихме над 100 руснаци и напреднахме 2 км (ВИДЕО)

Това означава, че или ще спрем настъплението си и ще преминем в отбрана по цялата линия на фронта, или ще продължим да губим стотици квадратни километри от нашата територия, като същевременно подтискаме най-добрите си сили в Донбас.

На този фон непрекъснато се увеличава силата, честотата и площта на атаките на украинските дронове, на които ние не можем да се противопоставим, а само си разказваме приказки за успешната работа на нашата ПВО. Днес, за една нощ, вече са атакувани 8 (словом: осем!) руски региона! Според нашето министерство на отбраната сме били свалили всичко, но местни хора снимат видеа, на които се вижда как всичко гори и гърми.

Още: Путин е "кучи син": Как баба от Курск посрещна украинците (ВИДЕО)

И забележете, че Украйна все още даже не е започнала да използва западните си ракети и самолетите F-16, за да атакува руска територия. Можете ли да си представите какво ще се случи, когато срещу нашите градове едновременно полетят дроновете, ракетите и американските изтребители?

В същото време нашето ръководство прилича на щрауси, които са скрили главите си в пясъка и се правят, че нищо не се случва. И това се отнася не само за евакуацията на населението от Курска, Белгородска и Брянска области, но и за проблема с безопасността на гражданския въздушен транспорт.

Още: Русия спешно търси работници на смени, за да градят окопи в Курска област

Редовният ни въздушен транспорт продължава да работи в същия режим, както досега, въпреки че ситуацията вече се е променила драстично и продължава да се влошава. Една ракета за противовъздушна отбрана може, например, да премине покрай дрон или ракета и да порази друга цел. Каквото и да си говорим, всички тези региони вече са опасни зони за полети на гражданските самолети. Украйна затвори напълно небето си за граждански полети, независимо дали там летят наши ракети и дронове или не. Ние какво чакаме - да се случи първата катастрофа с наш пътнически самолет, за да обърнем внимание на проблема ли?

Още: Украинска телевизия от Суджа: Сваляме руските знамена (ВИДЕО)

Не можете да продължавате да криете главите си в пясъка със същата лекота както досега."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес