Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вълци нападнаха жена в сафари парк край Париж

24 юни 2024, 09:48 часа • 816 прочитания
Реклама

Жена е в реанимация, след като е била нападната от вълци по време на джогинг в парк за животни близо до Париж.

Френските медии съобщават, че рано в неделя (23.06) 36-годишната жена, която е отседнала в хижа в парка Туаяри, се е отклонила в основната сафари зона, която е предназначена за автомобили. Тя е била нападната от три арктически вълка и е с тежки ухапвания по врата, гърба и крака.

Туаяри, на около 40 км (25 мили) западно от Париж, е един от най-популярните паркове за диви животни във Франция. Около 800 животни, отглеждани там, могат да се разхождат свободно, докато посетителите ги наблюдават в безопасност от превозните си средства. Паркът предлага настаняване в близост до загражденията за вълци и мечки, като зоната на хижата е защитена с електрически огради и канавки.

Още: Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

Как жената се е озовала в зоната за коли?

Не е ясно защо жената е влязла в зоната, която е само за автомобили. Засега властите на парка не са дали коментар по случая. „На този етап не знаем дали посетителката е направила грешка или има проблем с указателните табели“, казва полицай пред вестник Le Parisien.

Жената е спасена, след като служителите в парка чуват виковете й, когато е била нападната. Тя е била откарана в близката болница. Води се разследване по случая, съобщава BBC.

Още: Бум на вълчата популация, стават заплаха за европейците (ВИДЕО)

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес