Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вторият след Путин посочи Украйна като виновна за атаката в "Крокус Сити Хол"

16 април 2024, 13:47 часа
Реклама

Украйна е виновна за терористичния акт в Москва, в "Крокус Сити Хол" - за пореден път представител на режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин представя такава позиция. Този път това е Николай Патрушев, считаният за втори човек след Путин и секретар на Руския съвет за сигурност: Украйна стои зад атаката в "Крокус": Русия продължава да гради тази теза (ВИДЕО)

По думите на Патрушев, цитиран от изцяло контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС, руското разследване потвърдило и "процесуално затвърждава връзката между преките извършители на терористичната атака и украинските националисти". Той обеща "заслужено наказание" за всички участвали и организирали нападението: Признания: Киев. 1 млн. рубли – това повтарят обвинените за тероризъм в "Крокус" (ВИДЕО)

Патрушев говори в Архангелск и не пропусна пропагандата за "лошия Запад", както и че Русия трябва да се защитава по-успешно срещу "диверсионни операции на терористи".

Още: Как руските власти излъгаха семействата на загиналите в Крокус хол - къде отиват обещаните компенсации

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес