Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори Пролетарск? Пожарът в нефтеното депо в Каменски край се разраства (ВИДЕО)

28 август 2024, 18:57 часа • 2420 прочитания

Пожарът в нефтеното депо "Атлас" в Каменски район се разраства. Днес следобед стана ясно, че огънят се е разпространил и в други резервоари наблизо.

Още: Ударена е петролна база дълбоко в Русия: Източници от украинското разузнаване потвърдиха (ВИДЕО)

Стратегическото руско предприятие "Атлас" беше поразено при атака с дронове снощи. Предприятието се намира в Каменски район на Ростовска област и не за пръв път се превръща в мишена. То е специализирано в съхранение и доставка на гориво и петролни продукти за руската армия, като през 2020 година участва в мащабни учения за доставка на горива за руските въоръжени сили, организирани от руското военно министерство и Росрезерв.

По-късно се появи информация, че е имало втори удар с дрон по завода. Факт е, че там пожарът се разгоря с пълна сила:

Припомняме, че удари срещу петролно депо в Пролетарск доведоха до огромна стихия, която гори вече 10 дни. Дронове поразиха базата на 18 август сутринта, като там горят десетки резервоари-цистерни с дизел и пожарникарите са безпомощни. Заради бедствието, ръководството на града отмени предвидените чествания за Деня на града и стогодишнината на район Пролетарски заради пожара в петролната база, който вече десети ден не може да бъде потушен. Съобщението се появи в страницата във ВКонтакте на градската управа.

Още: Военен експерт: Русия никога не е очаквала да бъде толкова уязвима на собствената си територия

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес