Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втора атака за деня срещу Кримския мост. Украинците с лекота преодоляват драконовите зъби (ВИДЕА)

12 август 2023, 17:41 часа • 21721 прочитания

Около два часа след първата атака днес срещу Кримския мост стана ясно, че е имало и повторно украинско нападение срещу съобръжението - гордост на руския диктатор Владимир Путин.

Руското военно министерство съобщи, че към 15:00 часа е имало нов опит за поразяване на моста като ведомството твърди, че е свалило още една ракета. По негови данни първата атака по обяд е била със "зенитна управляема ракета С-200, преработена в ударна версия".

Властите на незаконно присъединения от Русия полуостров отново са пуснали димна завеса над моста, а движението за втори път през деня е спряно - въпреки че Москва побърза да съобщи, че след първата атака то много бързо е било възстановено, в действителност голям брой потребители в социалните мрежи свидетелстват, че движение е имало само за около 25 минути, след което отново достъпът е бил блокиран.

ОЩЕ: Изглежда има нова атака срещу Кримския мост (ВИДЕО и СНИМКА) 

За момента от украинска страна се въздържат от официални съобщения.

Освен това полицията в Крим е арестувала мъж, който публикувайки видео от атаката срещу моста, неволно е разкрил местоположението на руското ПВО. Мъжът казва, че дълбоко съжалява.

Същевременно се появи видео как украинската армия с лекота преодолява защитните съоръжения, изградени от руските военни в Запорожие - т.нар. "драконови зъби". Тези стоманобетонни конструкции, имащи за цел да укрепят руската отбранителна линия в окупираните територии и да забавят напредването на украинците, се вижда, че са разхвърляни доста небрежно в конкретния случай върху шосе, така че, според украински източници, са достатъчни средно добри шофьорски умения и с малко слалом украинската военна техника преминава през тях без проблем.

ОЩЕ: Ужасът руска ракета да прелети над главата ти докато играеш с децата си (ВИДЕО) 

По-рано се появиха кадри и от "драконовите зъби" на руснаците, подредени директно на брега на морето при Евпатория в Крим. Като в съобщението на говорителя на Оперативно командване "Юг" Владислав Назаров се говореше с насмешка, че руснаците явно очакват украинските танкове да дойдат направо откъм морето.

Снимка: Главно разузнавателно управление на Украйна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес