Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВСУ: Информацията на Bild за превземането на Работино от руснаците не отговаря на истината

18 май 2024, 17:02 часа
Реклама

Слуховете, че руските окупатори повторно са превзели Работино в Запорожка област не отговарят на истината. Това каза говорителят на украинското командване "Юг" Дмитро Плетенчук в ефира на общоукраинския телемаратон на 18 май - нещо, което той заяви и два дни по-рано: За Русия е все по-трудно в Харков, руски източник опроверга уж руски военен успех (ВИДЕО)

Поводът отново да опровергае подобни информации е публикация на анализатора на германското издание Bild Юлиан Рьопке, който написа в социалната мрежа Х тази сутрин, че руските сили отново владеят Работино - "единственото село, което Украйна успя да освободи по оста Токмак по време на миналогодишното си контранастъпление".

Дмитро Плетенчук е категоричен - "Група нашественици окачиха руското знаме в Работино и се появи информация за "превземането" на селото. Това не е така - група окупатори са успели да се доближат на съответното разстояние и да окачат руското знаме, но почти всички са ликвидирани. Единственият оцелял е пленен".

Още: Зеленски: Руското настъпление при Харков е само първата вълна

Яростно опровержение дойде и от украински лейтенант с позивна "Алекс", който поддържа телеграм канала "Офицер+". Той нарече Bild "жълта преса" и обяви, че по-голямата част от селото е сива зона. По думите му там няма нито един жив руски войник, украинските отбранителни сили следят ситуацията и нанасят удари по противника.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес