Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия расте истерия: С F-16 ще дадат на Украйна тактическо ядрено оръжие (ВИДЕО)

06 август 2024, 08:00 часа • 3873 прочитания

Доставката на изтребители F-16 в Украйна е знак, че на Украйна ще бъде дадено тактическо ядрено оръжие от Запада. Такова твърдение се появи в едно от множеството руски телевизионни предавания с дъх на пропаганда.

На изричен въпрос на водещия дали приказките за тактическо ядрено оръжие не са само "информационна война", категоричният отговор на добре познатия тип експерт и от българските телевизионни публицистични формати е, че това не е информационна война – уверен бил, че има такова нещо: Новини за оръжията на F-16 за Украйна: Новият военен коз (ОБЗОР - ВИДЕО)

Предистория

Припомняме, че и досега САЩ официално не дават на Украйна да използват американски ракети за операции срещу цели на руска територия, извън приблизително зона от 100 километра в Белгородска област. А от руска страна, например зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, бивш руски президент и премиер Дмитрий Медведев неколкократно писа в официалния си канал в Телеграм, че F-16 е "червена линия" и изтребителите ще бъдат третирани все едно са ядрено оръжие. Същото говори и руският външен министър Сергей Лавров: Лавров: Западните F-16 в Украйна ще бъдат разглеждани като ядрена заплаха

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес