Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Курск нещата продължават на зле: Емблематичен руски източник рони сълзи (ВИДЕО)

07 август 2024, 19:43 часа • 4081 прочитания

Ситуацията в Курск продължава да се влошава. Части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) навлязоха в западните покрайнини на Суджа (там се намира входната точка за транзита на руски природен газ през Украйна за Европа). Една от украинските части стигна с бронирана техника в покрайнините на Коренево, което е на около 30 километра югоизточно от Рилск. Всичко това са новини от поредния обзор на известния руски военно-пропаганден телеграм канал "Рибар", създаден и поддържан от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук. Звинчук е награждаван от руския диктатор Владимир Путин.

Още: Битката в Курск: Паника, че украинците са обградили Суджа. Захарова с абсурден призив (ВИДЕО)

Ситуацията в Курск през "рибешките" очи

"Дългата подготовка на противника за удара, уви, даде плод. В окупираните от ВСУ райони на руската територия се изпраща инженерна техника на противника за оборудване на отбранителни укрепления", предупреждава "Рибар".

И се заканва, като същевременно рони сълзи: "Но превземането и задържането на територии са две напълно различни задачи, така че историята ще постави всичко на мястото си. Въпреки това има временна медийна победа на ВСУ на фона на мащабните им провали в Донецката народна република. Уви, има и видео с пленени руски военни и доказателства за успешно настъпление дълбоко в територията на Руската федерация".

Междувременно, в украинската област Суми има задължителна евакуация на 23 населени места. Това съобщи началникът на Сумската областна военна администрация Володимир Артюх. Ще бъдат евакуирани 6000 души, сред които 425 деца.

Сигналът за въздушна тревога в региона не е прекъсван 28 часа подред.

"Много експлозии, чути днес от жителите на Суми и региона, са дело на нашата противовъздушна отбрана и тя е ефективна. Такова прикритие никога не е имало в Сумска област досега", добави Артюх.

Още: Чеченски генерал "успокоява": Украинците няма да пленят Курската АЕЦ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес