Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужас в Киев: ВИДЕО на свалена руска ракета, ВИДЕА на щети и поражения

02 януари 2024, 15:14 часа • 4847 прочитания
Реклама

Днешната руска ракетна атака беше по-различна от тази на 29 декември, 2023 година, както по отношение на целите, така и на маршрутите. Това коментира капитан Наталия Хуменюк, говорител на украинското оперативно командване "Юг".

В ефира на 24-часовия украински телемаратон Хуменюк посочи, че командване "Юг" е имало много малко време да реагира на минаващите през зоната му на отговорност ракети. Основната цел на атаката беше Киев. "Много малък брой ракети много бързо преминаха през нашата зона на отговорност и всъщност дори нямаше време да се реагира за тяхното унищожаване", каза тя. Припомняме, че 3 от изстреляните ракети са "Калибър", с морско базиране – всички те бяха свалени: Много свалени "Кинжал" и "Калибър": Русия пак засипа Украйна с ракети (ВИДЕО)

Огромна, но недостатъчна успеваемост на украинското ПВО

При положение, че Украйна успя да свали 35 от 35 дрона "Шахед" и след това свали 72 ракети от общо 95 изстреляни, украинският военен експерт Александър Коваленко даде обяснение. В профила си в Телеграм той изрично подчерта, че с "Шахед" се изтощава ПВО на Украйна и се разкрива къде са пусковите установки – дроновете се държат възможно най-дълго във въздуха, за да се намали интервала между тяхното изстрелване и това на ракетите.

Коваленко обаче не пропуска да каже и това: "Известно е, че са изстреляни 10 ракети Х-47М2 "Кинжал", от които 10 са унищожени, което е още един шамар за ракета, която "няма аналози в света", която "не може да бъде прехваната". А украинското издание Defense Express казва на база свои източници, че една от свалените ракети Х-101 е произведена през последното тримесечие на 2023 година т.е. е чисто нова.

Разрушенията на сметката на Русия в Украйна се трупат

Руското военно министерство цинично обяви, че обстреляло предприятия от военно-промишления комплекс на Украйна в Киев и неговите предградия, както и складове за оръжия. Всичко било поразено, според руската версия – долното видео показва поразен автоцентър на "Тесла" в Киев плюс купища унищожени цивилни автомобили. "Тесла" е компанията на Илон Мъск, който стана известен с писанията си как не бива войната да се ескалира и то в контекст на Starlink и операциите на Украйна в Крим:

Междувременно, украинският зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Юрий Васков коментира, че през 2023 година Русия е унищожила напълно или частично 180 обекта от украинската пристанищна инфраструктура. Става въпрос за всички украински пристанища, уточнява беларуската опозиционна телевизия NEXTA.

ОЩЕ: Жертви в Украйна след нова ракетна атака, Русия сама разруши свое село (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес