Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна ще запознае Русия с плана си за победа, ако прати представители

12 октомври 2024, 19:39 часа • 1239 прочитания

Украйна очаква конкретна реакция от своите партньори във връзка с украинския „План за победа“. Страната иска да запознае и Русия с него. Това съобщи ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак, предаде украинската УНИАН. 

Според Ермак Русия също може да бъде запозната с украинския план за прекратяване на войната, ако изпрати представители на следващата мирна среща.

"На втората среща на върха не изключваме възможността за присъствие на представители на Руската федерация, на които този план може да бъде представен“, каза той. Но уточни, че преговори за мир с Путин не може да се водят. ОЩЕ: Полски анализ: За да се възползва пълноценно от F-16, на Украйна ѝ трябват наемници

"Планът за победа"

Припомняме, че планът беше представен от украинския президент Володимир Зеленски на европейската му обиколка в последните дни.

Планът бе разработен от Киев и предвижда редица стъпки от страна на партньорските държави, за да се гарантира, че Украйна има силна позиция по време на всякакви преговори с Руската федерация, включително на предстоящата среща на върха за мира, допълва РБК - Украйна. ОЩЕ: Зеленски след европейската си обиколка: Задачата ни е справедлив мир за Украйна и Европа (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес