Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна подозира руски капан в Херсон, партизански удар в Екатеринбург (ВИДЕО)

05 ноември 2022, 21:51 часа • 11402 прочитания

Руснаците се опитват да създадат илюзията, че се изтеглят от Херсон, за да подмамят в капан украинските военни части. Това заяви говорителят на украинското командване "Юг" Наталия Гуменюк.

Поредният сигнал, подсказващ руско отстъпление, дойде по-рано днес – видео от сградата на областната администрация в Херсон, което показва опразнена стая. Но сателитни снимки показват, че руските сили се готвят за упорита отбрана на града.

Междувременно има информация, че украинската армия е успяла да нанесе артилерийски удар по руски части в Раденск, Херсонска област. Тя е на украинския генерален щаб. Информацията обаче още е много оскъдна, тепърва се изяснява какви са руските поражения. Популярният руски телеграм канал "Рибар" съобщава, че в района на Берислав има украинска артилерийска атака, както и обстрел с минохвъргачки – при Петропавловка и северно от Дудачни. Освен това, руският телеграм канал съобщава и за засилващ се натиск и украински обстрел в Николаевска област – по фронтовата линия от Александровка до Благодатно.

Появи се и видео от Екатеринбург – на горящи цистерни с гориво, които се намират в местно жп депо. Първоначалната информация е, че това е дело на т.нар. легион "Свобода за Русия". Това са руснаци, които не признават режима на Путин и водят въоръжена борба срещу него в Украйна. "Свобода за Русия" е част от украинските въоръжени сили.

ОЩЕ: Русия не е унищожила нито един HIMARS в Украйна - информация от Пентагона

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес