Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна е успяла да извади от строя цех на руски завод за взривни вещества (ВИДЕО)

21 октомври 2024, 20:12 часа • 1802 прочитания

Цех на произвеждащия експлозиви завод "Я. М. Свредлов" в Дзержинск, област Нижни Новгород, е бил изваден от строя при масираната атака с дронове в нощта на 19-ти срещу 20-ти октомври. Това съобщават източници на руския опозиционен информационен телеграм канала ASTRA.

Още: Украйна засипа Русия с дронове - 110 свалени, незнайно колко са преминали (ВИДЕО)

В цеха се произвеждат октоген (HMX) и хексоген (RDX) - едни от най-мощните взривни вещества. Източници от руските служби за спешна помощ на ASTRA посочват, че в цеха са нанесени щети по покрива, изпочупени са стъкла и врати в сградата. Отделно, пожарна кола, дошла първа на място, е поразена с дрон - от шрапнели са ранени петима пожарникари. Общо 16 украински дрона са ударили предприятието.

Украйна вече потвърди удара, като уточни, че в завода се правят взривни вещества за артилерийски боеприпаси и фугасни бомби. Също така, според наличната информация, на територията на завода са се съхранявали управляеми авиационни бомби: Украинската армия се похвали с удар по руското летище "Липецк-2" и по голям военен завод (ВИДЕО)

Това е втора украинска атака срещу завода от началото на пълномащабната война в Украйна, отприщена по заповед на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес