Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна е поразила част от "енергийния мост към Крим" (ВИДЕО)

31 май 2024, 10:21 часа
Реклама

Украинците са атакували електрическа подстанция в руското село Бели в региона на град Темрюк, която е част от така наречения „енергиен мост към Крим“.

Подстанцията е повредена, но продължава да работи, съобщи независимият руски Телеграм канал ASTRA. Ударът е част от поредната атака с ракети и дронове, засегнала Русия тази сутрин: Руският петрол изгаря: Пак удар по петролна база, недалеч от Кримския мост (ВИДЕО).

Останалите поражения

Украинците атакуваха още петролно депо в Краснодарския край и пристанище Кавказ. През нощта на 30 срещу 31 май Краснодарският край е бил атакуван от 5 противокорабни ракети „Нептун“ и 29 дрона, заяви по-рано руското Министерство на отбраната. То съобщи, че всички цели били свалени. Местните власти твърдят, че двама служители са пострадали в резултат на пожар в петролна база в района на Темрюк.

Става въпрос за депото на „Таманнефтегаз“ в село Волна, където е имало взривове и са засегнати 3 резервоара.

През нощта местни жители писаха за пожар в пристанище Кавказ. ASTRA пише, че в резултат на нападението се е запалила помпената станция на пристанището, а служителите са били евакуирани.

Пристанище Кавказ е петото по големина в Руската федерация по отношение на товарооборота и второто по товарооборот в Черноморско-азовския басейн след пристанище Новоросийск. Кавказ попадна под светлината на прожекторите и в ново разследване: В тандем с Русия: Земеделски гигант от САЩ е замесен в кражба на украинско зърно (СНИМКИ).

Междувременно Татарстан - субект в състава на Руската федерация, намиращ се на около 1000 км от границата с Украйна - отново изглежда, че е атакуван от украински безпилотни машини: Украински дронове се грижат производството на "Шахед" за Русия да не е гладко (ВИДЕО).

Потвърждение от украинския генщаб

"През нощта на 31 май украинските сили удариха с ракети фериботен пункт и петролно депо в пристанище Кавказ в руския Краснодарски край", съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Добавя се, че петролната база е бил повредена от няколко ракети „Нептун“ украинско производство, но не се уточнява размерът на щетите.

Военните добавиха, че експлозиите в набелязаните райони са потвърдени, но „точността, с която са били поразени, се разследва“.

Съобщава се, че операцията е била проведена в сътрудничество между различни видове въоръжени сили на Украйна, включително военноморските сили.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес