Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинско куче насочи дрон на своите срещу позициите на руснаците, 8 са ликвидирани (ВИДЕО)

03 август 2024, 08:04 часа • 3406 прочитания

В предградията на град Торецк бездомно куче помогна на украинските сили да ликвидират руска група военни, пишат самите бойци на страницата си във Facebook.

След като цяла нощ от групата за въздушно разузнаване на 32-ра отделна механизирана бригада се опитвали да намерят къде се крият руските военни, едно куче им помогнало.

Руската диверсионна група, разделена на две части от по четирима военни, била наблюдавана известно време от украинците, но в даден момент те я изгубили от поглед. В 5 ч. сутринта обаче, пишат от бригадата, камерата на дрона „Мавик“ внезапно уловила някакво движение – това било рошаво черно-бяло куче, подобно на хъски.

Още: Украински дрон-камикадзе свали 12-тонен руски хеликоптер: "Случи се нещо безпрецедентно"

Операторът на дрона разбрал, че животното се е насочило към мазето на една от разрушените къщи, защото е било привлечено от хора и е надушило храна и вода. Кучето изтичало до мазето, а оттам някакви хора започнали да му махат да се махне. „Така разбрахме, че сме намерили тези, които търсихме“, пишат украинските военни.

След това FPV дронът, натоварен с термобарични боеприпаси, бил изпратен директно в мазето. В резултат на удара руските военни били ликвидирани, а кучето останало живо и здраво.

„Осемте окупатори нямаха шанс да оцелеят, но Шарик (както украинците кръстили кучето) успя да отскочи на безопасно разстояние и да продължи да си търси нещо вкусно за ядене. Куче-патриот, желаем ти успех!“, пишат военните.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес