Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският омбудсман: Руснаци отвличат украински деца и снимат сексуални клипове с тях

03 февруари 2023, 14:37 часа
Реклама

Част от отвлечените от Украйна деца руснаци предлагат по сайтове за сексуални услуги. Това съобщи комисарят на Върховната рада по правата на човека Дмитро Лубинец в канала си в Telegram.

Жертвите са изведени незаконно от Украйна деца без близки като "цените" им възлизат на стотици хиляди рубли. Например за момче в предучилищна възраст се предлагат 250 000 рубли (около 6353 лв.) за "ползване за сексуална услуга за няколко часа".

В приложен от омбудсмана принтскрийн на подобна обява в сайт може да се види снимка на детето и описание към нея "приемно малко дете, никъде не е обявявано, чисто, взето от детски дом, без родители и близки. Услугата е анонимна, безопасна, плаща се при среща предварително. Интересува ли ви?" 

Омбудсмана се е обърнал към киберполицията, Националната полиция и Главната прокуратура на Украйна да предприемат "адекватни мерки" за реакция на евентуалното престъпление, за да "открият и накажат извършителите и да върнат засегнатите деца у дома".

ОЩЕ: Киев: Руснаците продължават да похищават украински деца, отвеждайки ги за "превъзпитание" 

"Не може да се опише цялата гама от емоции с думи. Руската федерация отвлича, убива, депортира и изнасилва нашите деца. Как изобщо е възможно това в съвременния свят?", пише Любинец.

телеграм

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес