Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински командир: В "Азов" и спецподразделението "Кракен" проникват агенти

22 ноември 2023, 15:52 часа • 3993 прочитания

В 3-та украинска отделна десантно-щурмова бригада, в полка „Азов“ и в специалното звено на Главното разузнавателно управление „Кракен“ постоянно се правят опити да попаднат хора, които се опитват да събират и изнасят информация. Това каза бившият командир на полка "Азов" и понастоящем заместник-командир на 3-та отделна десантно-щурмова бригада майор Максим Жорин в интервю за канала "Бомбардир" в YouTube.

"Дори и сега в нашата част може да има и непрекъснато се опитват да вкарат агенти на когото и да било. И на руснаците, и на украинските специални служби. Те правят това с различни цели. Украинските специални служби правят това с една задача, руснаците го правят с друга задача, но да, това се случва“, каза Жорин.

По думите му да се осигури защитата на частта от евентуално проникване на вражески агенти е много трудно. Въпреки това правилното "разслояване" на информацията може да направи усилията на такива лица неефективни, добави той.

Още: "Азов" унищожи руска оптична система за над 50 хил. долара (ВИДЕО)

"Сигурен съм, че сега и в 3-та бригада, и в "Азов", и дори в "Кракен" има хора, които се опитват да събират информация и да я изнасят. Но вече е почти невъзможно да се стигне до нивото, на което има достъп до наистина ценна информация", казва Жорин.

Той разказа, че неговите войници са се сблъсквали със ситуации, когато още при тръгване за изпълнение на бойна задача врагът вече ги е чакал на мястото - това се е случвало при Бахмут, както дори и в момента. По думите му изтеклата информация е от много по-високо ниво, не от неговата бригада и понастоящем над този проблем работи Службата за сигурност на Украйна.

Още: Майор от "Азов" разказа докладват ли на Зеленски за реалната ситуация на фронта

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес