Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински боец: Всеки ден губим по едно село, военните са под тотален стрес

08 октомври 2024, 10:48 часа • 1239 прочитания

На фронта е най-тежката ситуация от самото начало на пълномащабната война. Това казва украинският журналист Орест Дрималовски, водещ на програмата "Прозорци" на телевизия СТБ, който в момента служи в 79-та десантно-щурмова Таврийска бригада.

Украинските военни днес са под тотален стрес, умножен по две години умора, казва той в своя профил в Instagram. И добавя: "Всеки ден губим по едно село. Там, където сме живели само преди месец, вече са влезли руснаците".

Според Дрималовски се наблюдава пропаст между военните и цивилните. Освен това той е обезпокоен от това, че "в информационното пространство се говори за преговори, за икономически резерви, за проблеми с Tериториалните центрове за окомплектоване на войските, но аз почти не виждам разговори за това как да се запазят териториите, как да се нанесат значителни загуби на врага".

Още: Зрелищен арест на шеф на медицинска служба в Украйна - заради подкупи за мобилизация (ВИДЕО)

Според него обсъжданата от няколко месеца в Украйна идея част от подлежащите на мобилизация да "се откупват" като критерият за това може да бъде определено ниво на заплатата, внасяните в бюджета данъци и съответно значението за икономиката на страната е "грешка".

"Смятам това за ужасна грешка и заиграване на властите с тези, които отказват да изпълнят конституционния си дълг. Голяма част от военните имаха значителни доходи в цивилния си живот, те бяха предприемачи, плащаха високи данъци, но оставиха всичко, за да спасят държавата ... Това глупаво решение ще бъде шамар за тях, да не говорим, че ще раздели обществото", казва Дрималовски.

Още: Над 100 хил. украински военни са напуснали самоволно частите си от 2022 г. насам

Още: 80 хиляди убити украински военни?: Зеленски избухна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес