Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинската прокуратура: Решението за атаката по "Охматдит" е взето от висшето ръководство на Русия

10 юли 2024, 00:01 часа • 1960 прочитания

Решението за ракетната атака срещу Киев на 8 юли, включително срещу детската болница "Охматдит", е било взето от висшето ръководство на Русия. Това заяви главният прокурор на Украйна Андрий Костин днес.

"Това беше комбиниран удар, нанесен едновременно с ракети по въздух, с морско и наземно базиране, така че е очевидно, че решението е било взето от висшето ръководство на Русия", каза той пред Интерфакс-Украйна

Той потвърди, че руските сили са изстреляли крилата ракета Х-101 срещу детската болница. 

Още: По време на атаката в "Охматдит" 3 деца са били на операционната маса с отворен гръден кош (СНИМКИ)

"Това се потвърждава от видеозаписа на удара, от конструкцията на ракетата и траекторията на нейния полет, както и от анализа на фрагменти от местопрестъплението."

По думите му от кадрите ясно се вижда ракета, която се движи без никакви отклонения към целта, тъй като според самите представители на Руската федерация тя е високоточна и устойчива на средствата за радиоелектронна защита, така че може да се заключи. че именно детската болница е била целта на високоточното руско оръжие".

Още: Пугачова с остра реакция за атаката срещу детската болница. Украйна показа нови доказателства за руската съпричастност (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес