Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците атакуваха три наши летища, има щети: Руски източник (ВИДЕО)

14 август 2024, 11:35 часа • 2174 прочитания

"Тази нощ хохлите (обидно име за украинците, използвано от руснаците – бел. ред.) атакуваха три наши летища. Има поражения на някои – за съжаление, но закономерно". Това съобщение се появи в руския телеграм канал Fighterbomber, който е свързан с руските ВВС и се поддържа от пенсиониран руски военен пилот.

В публикацията се набляга, че колкото по-далеч е дадено руско военно летище от фронтовата линия, толкова по-спокойно си живеели там – ясен намек, че не се прави достатъчно като ПВО. Не става с 1-2 "Панцир"-а, констатира Fighterbomber.

За кои летища говори той: Украйна засипа Русия с дронове - най-мощната украинска атака досега (ВИДЕО)

При всички кадри от атаката, вече има и данни от системата на НАСА FIRMS, която засича топлинни петна - пожар в района на руското военно летище Саваслейка. Появиха се и видеокадри, за които се твърди, че са от самото летище - на тях се вижда как поне един дрон удря едно от местата за паркиране на самолети. От Саваслейка излитат изтребителите МиГ31, които изстрелват ракети "Кинжал":

Пожар и в Москва

В руската столица Москва избухна пожар в търговски център "Рио", който се намира в югозападната част на града". Според ТАСС, огънят вече е изгасен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес